Sultanköy İlkokulu

WEB https://artuklusultankoyilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Diyarbakır Yolu Üzeri Sultanköy Mahallesi / Artuklu / Mardin
VİZYON : İçinde yaşadığımız yüz yıla yakışır eğitim öğretim faaliyet içerisinde ve toplum kalite yönetimi çerçevesinde misyonumuzu gerçekleştirmeye yönelik olarak, Okul öncesi eğitimden orta öğretime geçen süre içerisinde geleneği ve değişimi bütünleştirerek geleceği elinde tutan, Otuz kişilik sınıflarda bilgisayar destekliği ve öğrenci merkezli bir eğitim ve öğretim uygulayan, Hangi iş şekilde yabancı dil öğretimi gerçekleştirmeyi hedefleyen, Müzik-resim-satranç ve spor gibi sosyal faaliyetleri çocukların gelişiminde gerekli yapı taşları olarak, Öz benliğini geliştirmeye yönelik duygusal bir eğitim uygulayan, Toplumun sağlıklı ve pozitif katılımcıları olabilmeleri için gerekli bilgi beceri yetenek ve ahlaki değerleri en üst düzeyde öğrencilerine kazandırmakla tanınan, İfade özgürlüğü ve aktif öğrenci katılımını temel alan, Güler yüzlü bir ortamda “önce insan“ anlayışından yola çıkarak hayata ve sevgiye umutla bakan bireyler yetiştiren çağdaş demokratik ve lider bir okul olmaktır.
MİSYON : Sağlıklı iletişim kurabilen sorumluluk alabilen kendisine güvenen ve toplum ile barışık, Dürüstlüğü ve samimiyeti kendisine ilke edinen, Öğrenmeye meraklı, soran ve araştıran, Teknolojik gelişmeleri takip eden, Bilgiye ulaşabilen ve bu bilgiden yararlanarak bilgi üretebilen, Paylaşımcı ve yaratıcı, üretken ve başarıyı hedefleyen, İnsanları ve doğayı seven insan hakları düşüncesine sahip çıkan bir hoşgörüye sahip, Olaylardan tarafsız ve hatalarından ders çıkaran, Kendi kültürüne milli eğitim kanununda belirtilen genel amaçlar çevresinde Atatürk ilkeleri laiklik ve cumhuriyete sahip çıkan bireyler yetiştirilmektedir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :İKİLİ EĞİTİM
Saatler : 12:10 17:20
Servis :
Ulaşım : Okulumuza ulaşım Şehir İçi Dolmuşlarla, Diyarbakır ve Mazıdağı Minibüsleri ile sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Diyarbakır-Mardin yolu üzerinde olup Mardin´e uzaklığı 17 km.´dir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :